U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

,Ik zal mij even voorstellen!

Teun en JohnTeun en John

Mijn naam is John Talboom, de leeftijd is 60 +

Mijn opleiding is; 

2 jaar  Kunst academie op de AKI te Enschede

Afgestudeerd HBO docent handvaardigheid 2 de graads aan de NHL te Leeuwarden.

Vanaf mijn 7 de jaar rij ik al paard en ben werkzaam geweest op verschillende maneges in het land.

Waaronder als laatste  de Western manege (heeft helaas plaats gemaakt voor een woonwijk) in het Westland. 

Ben gespecialiseerd in het begeleiden van  groepjes  ruiters tijdens buitenritten.

Dit is ook de reden dat ik mij verder verdiept hebt in het lasso werpen .

Tijdens een buitenrit op het strand zakten een aantal paarden weg in drijfzand! Dan pas  je  merken dat het trekken aan de teugels niet veel zin heeft. Door de zadelsingels om de achterbenen te doen en het paard  zo weer zijn motor te kunnen laten gebruiken (de achterhand) konden de paarden zichzelf er weer uit werken.  Toen dacht ik wel dat een lasso  wel heel , heel handig  was geweest ook in verband met je veiligheid . Je kunt dan meer afstand creëren wanneer het paard loskomt  en zijn benen uit gaat slaan!

Daarbij kun je denken dat als een ruiter in de groep wat meer problemen heeft met het paard  dat je het dan kunt  geleiden aan de hand met een lasso! Je kunt er een nood halster/ hoofdstel/ beugelriem/ singel van maken. Je kunt ook je paard er mee vast zetten indien nodig  (wat je niet aan de teugels moet doen ). Als je heel handig en getraind (ook je paard) er mee bent, kun je er ook een te water geraakt, of  los geslagen paard mee vangen.

Het bij hebben en kunnen hanteren  van de lasso  kan  dus van pas komen in bepaalde crisis situaties tijdens de buitenritten of ook in de bak.  Het is net als een EHBO set , ' je hoopt hem nooit te hoeven gebruiken in een noodsituatie maar als daarin terecht komt dan ben je blij dat je hem tot je beschikking hebt en hem kunt gebruiken'.Dus blijven oefenen

Daarbij is het een leuke tijdsbesteding  met spelletjes of tijdens de "dull moments of the day'  je vaardigheden individueel of in een groepje uit te breiden.

Dit seisoen kennis gemaakt met mede fanatieke  'Ropers'.F J v Reijsen & F Closier. Te vinden op het internet bij Ranche Horse Versatility.

Onder de rubriek >On Trail...< meer over deze gasten!

 

Verder heb ik de assistentie van Teun! (Zie foto)

Dat is een 9 jarige Golden Retriever die hand en span diensten verleend tijdens het Lasso werpen. Door A: in de weg te lopen, B: ongeoorloofd aandacht te vragen en C: zich soms verdienstelijk maakt door zich  ter beschikking te stellen  als bewegend doel  D: verdere zorg draagt voor het voor hem in goede banen leiden van zijn activiteiten!!

 

Als Back Up en chauffeur heb ik de beschikking over de innemende persoonlijkheid Anna Middendorp. Zij verzorgd het vervoer over grote afstanden, het hoefijzer werp gebeuren, catering en geestelijke bijstand en houd de mensenkudde in bedwang! Tevens is zij als gediplomeerd paarden coach  inzetbaar bij 'op hol geslagen' mensen en dieren!