U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Het maken van een eenvoudige lasso!

 

Het maken van eenvoudige lasso!

Je ziet op het filmpje schematisch en op schaal hoe je een lasso maak. Het voorbeeld touw is klein gehouden zo dat het  overzichtelijk blijft. Voor het echte maken van de lasso neem je natuurlijk een langer, zo stug mogelijk touw waarvan  je zelf de lengte kunt bepalen. Het materiaal maak in beginsel even niet zoveel uit, hennep, nylon, propyleen als het maar niet te licht is zoals katoen want dan werkt het voor geen meter!

Als eerste maak je de lus ( knoop ), goed strak aantrekken, waar de rest van het lasso touw doorheen moet kunnen glijden! 

Die knoop (Honda) heeft wel een bepaald model , zodat de rest van het touw er strak langs kan glijden!

Als je eenmaal de knoop hebt gemaakt steek je het uiteinde van het lasso touw erdoor heen !

Je kunt in het uiteinde van het touw een knoopje leggen, dan glipt het touw na het werpen niet zo makkelijk uit je hand!

Nu heb je een eenvoudige oefen lasso. Je kunt dan bekijken of je het leuk vindt om te doen en het kost je verder erg weinig geld en materiaal . Hou wel in de gaten dat zo'n eenvoudige oefen l;asso in het begin niet zo makkelijk werkt als een die van echt lasso touw is gemaakt. Ben je eenmaal geoefend dan heb je met wat slapper touw niet zoveel problemen meer. Echt lasso touw is veel harder, stugger en blijft veel beter in model! 

Dit filmpje geeft een eerste aanzet zodat je alvast kunt beginnen met lasso werpen!

Tips als je beslist een lasso aan te schaffen.

>Omdat je bij het oefenen vele malen moet werpen, oprollen en weer werpen en je spieren moet trainen, kun je het beste voor de junior (Gator 4 strand) kiezen.

Deze is niet zo lang, licht,makkelijk hanteerbaar, alle disciplines zijn er mee aan te trainen (ook tric roping) en is relatief goedkoop.

>Wil je toch robuuster beginnen kies dan voor een syngrass tie down lasso. Die is in verschillende diktes te krijgen, oplopend van 9,5 tot en met 10,5 mm.

>Later als je de basis swing en worp beheerst kun  je gerichter gaan kiezen voor een ander type lasso maar zijn deze basis lasso's altijd te gebruiken om een nieuwe worp of techniek te oefenen.

>Ga je later echt met levende have werken in het veld dan is een ranchrope van een lengte, minimaal 50 voet/15 mtr aan te bevelen, voor grote dieren minimaal 9 mm dik

 

De komende tijd zullen op deze website meer filmpjes te zien zijn, over het maken van mooiere  lasso' s  het in elkaar zetten van oefen dummy's,  en ook waar ik te vinden ben op evenementen!