U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Op het bovenstaande filmpje zie een lassoworp van  begin tot het eind.

Het maken van de werplus door een aantal keren (tot de lus de juiste grote heeft) rechtsom (met de klok mee)  te bewegen en dan  steeds touw toe te voegen vanuit je linkerhand. 

Je maak je worp (bij missen) haal je de lasso naar je toe door het touw tijdens het inhalen steeds een slag linksom (tegen de klok in) te maken, tot de lasso in zijn geheel is op gerold.

Is het een rake worp dan loop je naar je gevangen doel toe terwijl je het lassotouw inneem en je steeds gelijktijdig het touw een slag links om (Tegen de klok in) geef tot bijna aan het eind. Je maakt de lasso los en rol hem op tot het einde.

Daarna kun je weer opnieuw beginnen. Oefenen! tot het lekker soepel gaat.

Succes!

Het oefenen met de lasso kun je het best doen op een rustige plek waar voldoende ruimte is!

Je kunt als oefenmateriaal uit verschillende objecten kiezen zoals;
…. Pylonen die als wegmarkeringen gebruikt worden.

…. Weg paaltjes,fietsenrekken, boomstronken of vuilnisbakken in het park, zo’n beetje alles wat je als oefendoel leuk lijkt.
…. Dummy’s in de vorm van een koe, kalf of welk ander dier dan ook, rijdend, bewegend (deze kun je met een beetje handigheid ook zelf maken.


Voordat je op dieren gaat oefenen moet je wel goed geoefend hebben om zeker te zijn van je worp.
De dieren moeten getraind zijn om met het werken met lasso’s kunnen omgaan. 

Je moet goed weten en in kunnen schatten waar je mee bezig bent om schade en dierenmishandeling te voorkomen.

De basis van het lasso werpen op zich is niet zo moeilijk om aan te leren! Met een beetje oefenen heb je het binnen een half uurtje onder de knie.
Gericht werpen, snelheid en doeltreffendheid op bewegende doelen en onder verschillende omstandigheden met diverse technieken en verschillende soorten lasso’s wordt het een heel ander verhaaltje.
Vandaar dat we beginnen met het beheersen van de basis techniek.
Zoals je op het filmpje kan zien zijn er een paar punten waar je op moet letten!
…. De lassolus moet gemeten worden vanaf de grond tot ongeveer schouder hoogte!
…. De plaats van je hand ten opzichte van de knoop (Hondo) moet een minimale afstand hebben van ongeveer de lengte van je onderarm!
…. Als je gaat zwaaien met de lus moet de bovenarm zo min mogelijk bewegen!
…. Zwaai de lasso in de richting van de klok mee! (onderhandse worp).
…. Na een paar keer zwaaien laat je de lasso los op het voorste dode punt (Het punt waar de lus naar toetrekt) richting het doel, dat je wilt treffen!
…. Vooral niet nagooien maar de lasso gewoon loslaten die door zijn gewicht en snelheid gelanceerd wordt!
…. De rest van de lassolussen rusten los in je open andere hand (vooral niet afklemmen waardoor de lasso zich niet af  kan  wikkelen). Alleen het eind van de lasso klem je vast met je pink en ringvinger.

Verder!
…. Lasso werpen doe je meer intuïtief dan van uit het denken! Zodra je tijdens het werpen erover na ga denken gaat het mis.
…. Concentratie, focussen en een doelgerichte, soepele, intuitieve niet geforceerde worp moet het worden!!!
…. Bedenk als je vanaf het paard wilt werken dat zo min mogelijke beweging essentieel is om de balans met het paard niet te  verstoren zodat het zijn werk kan blijven doen!