U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Filmpjes van een workshop!

 

 Basisschool Leidschendam!

Hiernaast zie je een filmpje gemaakt van een workshop op een basisschool in Leidschendam. De leerlingen hadden een soort braderie georganiseerd voor allerlei ambachtelijke beroepen. We vonden het lassowerpen er ook wel tussen passen. Zodoende hebben we een workshop 'lasso werpen' georganiseerd en met succes!

Verder was het eenvoudig van opzet en in combinatie  met een stand van coachen met paarden van Taal van de Paarden"".

 

Try-out Dutchday Leidschendam!

Op dit filmpje zie je een workshop georganiseerd voor vluchtelingen uit Leidschenveen. 

Deze workshop 'lassowerpen'was een try-out voor later een festiviteit 'Dutchday' georganiseerd door 'Het beste paard van stal' & 'taal van de paarden'  op het terrein aan de Stompwijkseweg.

Op dit festival werden vluchtelingen en buurtbewoners  uitgenodigd om met elkaar kennis te maken op een feestterrein met spelletjes en festiviteiten in het kader van typische holland. 

Koningsdag Voorburg!

Dit filmpje is gemaakt tijdens een inloop workshop op koningsdag 2019.

Mensen konden hier vrijblijvend kennismaken met het Lassowerpen.

Mijns inziens een groot succes daar ik vier uur onafgebroken bezig ben geweest met mensen kennis te laten maken met de eerste beginselen van het lassowerpen. Het weer werkte ook mee ondanks  dreigende weersvoorspellingen.

Het was een vrij eenvoudige opzet met wat demo's, dummy's en  verschillende lasso's 

 

30 jarig jubileum van de Stadskinderboerderij Essesteijn!

 

Prachtig weer, hele mooie locatie, hele aardige mensen en een gemoedelijke sfeer wat wil je nog meer! nou een luchtspring kussen, een kleine markt, demonstraties, hoef ijzer werpen en natuurlijk leren lasso werpen! Het was er allemaal !

Hier naast zie je een samenvatting van filmpjes  (cameravrouw: Francien Damen) van een aantal deelnemers tijdens het lasso werpen.  Bij  de ene  ging het wat beter af dan bij de ander maar dat mocht de pret en het enthousiasme niet drukken!

Oefening baart kunst!

Je ziet dat het in leeftijd van heel klein naar groot ging !

 

 

 

 

 

Verder was er nog hoefijzer werpen, onder bezielende leiding van  paardencoach Anna Middendorp! 

Het hoefijzer werpen  is  nog niet zo eenvoudig als het lijkt maar de aanhouder wint!

Veel doen en een persoonlijke techniek ontwikkelen!

Bij een goede worp hoor je de puntenteller klinken!!

Hoefijzer werpen heeft officiële regels maar er wordt flink de hand mee gelicht. Het gaat tenslotte om de lol van het spel!

Je ziet een aantal dappere taaie deelnemers bezig! Zo ging het wel de hele middag door. Hoe verder de middag is verlopen bij de andere attracties en de markt weet ik even niet maar van horen zeggen was het een doorslaand succes!

Kort om het was een pracht dagje!!

 

Inhoud